Het leven is onlosmakelijk verbonden met de dood en er heerst nog altijd een taboesfeer omheen, al wordt dat volgens Anita van Bokhorst gelukkig wel steeds minder. Als eigenaar van Sterrenheuvel afscheidscentrum en crematorium met jarenlange ervaring, weet ze precies waar de behoefte ligt en wat ze wil.

Unieke ervaringen

‘We maken met het hele team van iedere uitvaart een unieke gebeurtenis. Het wordt steeds vaker een afscheidsfeest in plaats van een droevige ceremonie. Natuurlijk is er verdriet maar doordat we echt het karakter van de overledene reflecteren, wordt als het ware de stap naar het verwerken van het verdriet makkelijker genomen. We halen drempels weg en laten iedereen zoveel mogelijk in een warm bad landen.’ Het zal duidelijk zijn dat niemand blij naar buiten gaat bij het afscheid nemen van een dierbare. Bij Sterrenheuvel is de kans op een glimlach van herkenning toch vaak eerder regel dan uitzondering.

Kracht van het team

Sterrenheuvel is in een korte tijd een begrip in Haarlem en omgeving geworden. Mensen hebben steeds minder voeling met standaarduitvaarten en zijn op zoek naar waardevolle belevenissen. Omdat Sterrenheuvel onafhankelijk is en met verschillende zelfstandigen werkt, heeft iedereen hetzelfde doel voor ogen, het beste afscheid dat je iemand kunt geven. Anita legt uit hoe belangrijk dat is: ‘Wij willen met het hele team iets bijzonders neerzetten en daar is iedereen zich bij ons van bewust. De mooie complimenten die wij mogen ontvangen van de families maken mij trots op het hele team.’